Mina avgifter

Denna portlet visar alla aktiva skulder och betalningar som en användare har. Om biblioteket använder Nets (inte Easy från Nets) som betalningstjänst kan användaren även betala sina avgifter online.

För övriga betalningstjänster används portletarna Avgifter och Betalningshistorik.

Se även: Avgifter och Betalningshistorik

Information om skulden tillhandahålls av bibliotekssystemet. Det finns ingen koppling till titlarna i denna portlet.

En kryssruta visas bredvid avgiften om den kan betalas online.

Om familjedata vidarebefordras från backend kommer familjemedlemmar med avgifter att visas i en rullgardinsmeny.

Familjemedlemmarna visas i följande ordning:

1. nuvarande användare
  2. anslutna kort i den ordning de mottogs från bibliotekssystemet genom ALMA

Portleten finns på sidan /protected/charges, och i standardinstallationen kan den nås från fliken Mina sidor.

Användargränssnitt

Portleten visar information om alla avgifter som användaren har och totalsumman för dessa. Om onlinebetalning är tillgänglig kan användaren välja vilka avgifter som ska betalas. Användaren får först en bekräftelse på den summa som ska betalas och vem den ska betalas till. Om användaren väljer att fortsätta dirigeras hen till sajten för betalningstjänsten. Efter slutförd betalning tas användaren tillbaka till Arena och en betalningsbekräftelse visas. Det finns en lista med användarens samtliga betalningar.

Konfiguration

Inställning Beskrivning Kommentar
Aktivera onlinebetalning? Välj om Nets onlinebetalning ska vara aktiv. I aktivt läge visas en kryssruta bredvid avgiften (såvida bibliotekssystemet inte har angett att denna avgift inte kan betalas online, då visas ingen kryssruta). I aktivt läge visas knappen Betala. Knappen visas inte i inaktivt läge. Standard: sant
Länk till Mina avgifter Sidan där avgifterna visas Standard: protected/profile
Hjälp-länk: visa

Standard: falskt

Visa betalningssumma? Visar avgifter som väntar och som ännu inte har lagts till på kontot

Standard: sant

Visa totalsumma för avgifter? Visar avgifter som har lagts till på kontot

Standard: sant

Visa bibliotek? Visar organisationen som avgiften avser

Standard: sant

Räkning: Visa datum? Visar datumet då avgiften läggs till

Standard: sant

Visa anmärkning? Visar anmärkningar om sådana finns

Standard: sant

Visa avgiftstyp? Visar avgiftstyp för avgifter som ännu inte har betalats

Standard: sant

Visa betalningsdatum? Visa datumet då betalningen gjordes

Standard: sant

Visa avgiftstyp i betalningar? Visa betalningstyp för betalade avgifter

Standard: sant

Visa betalhistorik? Visar utförda betalningar i en lista

Standard: sant

Visa betalningssätt? Visar betalningssättet