Avgifter

Denna portlet visar Arena-användarens aktuella avgifter till biblioteket/museet/arkivet. Avgifterna visas som en lista. Denna portlet ska användas om du använder Swish, Easy från Nets, SIX Payment, WorldPay, Barclay, Capita Online, Capita Payment, Civica Payment, Civica Online, ITEOS, pmPayment eller PayTrail som betalningsleverantör. Används kombinerat med portleten Betalningshistorik. Om Nets (inte Easy från Nets) används som betalningstjänst ska du använda portleten Mina avgifter.

Se även: Betalningshistorik och Mina avgifter

En kryssruta visas bredvid avgiften om denna kan betalas online.

Om familjebiljettsdata vidarebefordras från backend kommer en rullgardinsmeny att visas, och i den väljs vilken familjemedlems avgifter som ska visas.

Familjemedlemmarna visas i följande ordning:

1. nuvarande användare
  2. anslutna kort i den ordning de mottogs från bibliotekssystemet genom ALMA

Portleten finns på sidan /protected/charges, och i standardinstallationen kan den nås från fliken Mina sidor.

Konfiguration

Inställning Beskrivning Kommentar
Du måste ange en e-postadress Välj om en e-postadress ska krävas för att se data i denna portlet Om det inte finns någon e-post visas meddelandena till användaren överst i portleten. Om betalning online används krävs e-post. Standard: sant
Fält som ska visas Fält som ska visas i tabellen: datum, typ, anmärkning, organisation, belopp

Standard: alla fält

Antal sidor för bläddring Antal länkar till sidor för att visa om det finns mer än en sida Standard: 5
Antal poster: Visa per sida Antal poster som ska visas per sida Standard: 10
Hjälp-länk: visa

Standard: falskt

Element på sidan Välj vilka knappar som ska visas på sidan: Kryssruta (bredvid varje post så att användaren kan välja vilka poster som ska betalas, endast tillämpligt om onlinebetalning finns), Bläddring upptill, Bläddring nedtill

Standard: alla fält

Träffar: visa Används inte
URL: vidarelänka till Används inte
URL till Lånevillkor Easy från Nets kräver att länk med lånevillkor skicka till API:n. Formatet kan till exempel vara 'https://www.axiell.com'

Aktivera Swish

Portletarna Avgifter och Betalningshistorik har stöd för Swish.

Följande behövs för att börja användaSwish:

• Biblioteket upprättar ett avtal med sin bank och banken tar hand om registreringen hos Swish.
  • När banken underrättar biblioteket om att registreringen har genomförts skickar biblioteket certifikatet, lösenordet och betalningsmottagarens alias (Swishnumret, till exempel 1230236836) till Axiell.
  • Axiell slutför nödvändig konfiguration.

Aktivera Swish för Easy från Nets

Du kan också använda Swish som en del av Nets.

Portletarna Avgifter och Betalningshistorik har stöd för Easy från Nets inklusive Swish.

Följande behövs för att börja använda Easy inklusive Swish:

• Teckna ett avtal med Nets för att skapa ett Easy Live-konto. Nets ansvarar för denna process och det kan ta cirka 1–2 veckor innan kontot aktiveras av Nets.
  • Ett affärsbankkonto för att ta emot betalningar.
  • Förse Axiell med checkout-nyckel och hemlig nyckel till Easy Live-kontot.