Skapa ett evenemang

Anmärkning:
Denna funktion är tillgänglig fr.o.m. Arena 4.1, genom en tilläggstjänst i Arena. Kontakta Axiell om du vill ha mer information om modulen Administration av evenemang.

Utöver enskilda evenemang kan du skapa återkommande evenemang samt evenemang som varar i flera dagar. Evenemang kan vara öppna för alla eller kräva användarregistrering.

1. Välj Administration av evenemang i menyn på vänster sida.
  2. Klicka på plustecknet i det nedre högra hörnet för att lägga till ett evenemang.
  3. Fyll i uppgifterna för evenemanget. Obligatoriska fält är markerade med en asterisk.
  4. Lägg till taggar för termer som ska generera ytterligare träffar när någon söker efter evenemang i Administration av evenemang eller på bibliotekets sajt.
  5. Du kan även lägga till en bild med en Alt-text tillgänglighetssyfte. När du klickar på Välj öppnas Dokument och media där du kan välja eller ladda upp bilder.
  6. Anmärkning:
    Vi rekommenderar bilder i liggande format med en minsta bredd på 700 pixlar. Med hänsyn till prestanda, är det bäst att använda bilder i jpg-format.
  7. Välj datum och tid för evenemanget.
  8. Om evenemanget varar flera dagar väljer du Flerdagarsevenemang. Välj Återkommande evenemang om evenemanget ska upprepas flera gånger, till exempel varje vecka eller månad.
  9. Lägg till publiceringsdatum och -tid om du vill att evenemanget ska visas för besökarna vid en viss tidpunkt.

10. Lägg till en plats, och, om du vill, ett rum.
  11. Lägg till en eller flera målgrupper om du vill.
  12. Välj Tillåt online-registrering om deltagarna ska registrera sig för evenemanget. Du kan ange ett högsta antal deltagare vid evenemanget (när denna inställning sätts till 0 innebär det att det inte finns någon begränsning). Du kan även ange ett högsta antal deltagare som en person kan anmäla.
  13. Klicka på Publicera. Alternativt kan du spara evenemanget som ett utkast om du senare vill justera evenemangsinformationen.

Se även: Dokument- och mediabiblioteket

Anmärkningar

När du skapar evenemang används tidszonen för ditt Arena-system. Detta datum och klockslag kan skilja sig från ditt systeminställningarna i din dator.

Evenemang som slutar vid midnatt måste antingen sluta kl. 23.59 eller skapas som flerdagarsevenemang då tiden 00.00 anses som nästa dag.

Flerdagarsevenemang kan inte konfigureras som återkommande. Detta innebär även att du inte kan skapa ett evenemang som återkommande om det pågår över midnatt.

Återkommande evenemang måste anges så att perioden för evenemangen sträcker sig en dag längre än datumet för det sista evenemanget i serien.