Dynamisk lista

I denna portlet kan du visa listor från sparade katalogsökningar. Detta innebär att portleten inte motsvarar en användare eller relaterad sökning. I stället bygger resultaten på en parameter som innehåller sökinformationen. Den används för att visa färdiga listor som finns på olika ställen på sajten.

Se även Artiklar: Frågesökning

Listorna används på följande två sätt:

• Parametern innehåller en fast sökning. Sökningen är inte relaterad till någon annan sökning eller annat innehåll. Den kan till exempel användas för att visa titlar tillagda till katalogen under den senaste månaden och visa dem på välkomstsidan. Parametern skulle då vara något i stil med mediaClass:book och sorteringen inställd på fallande årtal. På det här sättet erbjuder portleten ett enkelt sätt att se till att välkomstsidan alltid är aktuell.
  • Parametern innehåller en sökning som använder information från andra objekt som presenteras på sidan. Den kan till exempel användas för att visa andra titlar av den upphovsperson som nyligen visats på detaljsidan för katalogposten.

Förutom att visa data från katalogposten kan du till exempel göra det möjligt att klicka på titeln för att visa detaljsidan för katalogposten, visa tillgänglighet och erbjuda möjligheten att lägga titeln i minneslistan.

Inställningar

Inställning Beskrivning Kommentar
Sökfråga Söksträng som bestämmer listan som ska visas.

Om denna parameter är tom används extern sökning ($externalQuery).

För att visa en lista från BOOK-IT, ange det list-ID som du hämtat från BOOK-IT. För att visa en topplista från Quria anger du prefixet toplist: framför toppliste-ID:t som du hämtat från Quria. För dessa listor väljer du Lista från bibliotekssystemet för Typ av sökning

Typ av sökning Här väljer du var sökningen ska ske Arena-index: för sökning i Solr index med koder och prefix från Arena
Fulltext: söktermen skickas till bibliotekssystemet för en viss sökning
Lista från bibliotekssystemet: för sökning i bibliotekssystemet med hjälp av en namngiven lista (list-ID)
Bibliotekssystem: söktermen skickas till bibliotekssystemet för en allmän sökning med koder och kvalifikatorer från bibliotekssystemet
Anmärkning: För söktyperna som skickats till bibliotekssystemet är sortering inte tillgänglig för portleten.
URL till beståndet Sidan med information om beståndet. Standard: #holding
URL till katalogpostsidan Sidan där titelinformationen visas. Standard: results
URLtill sidan ”Tipsa” Sidan från vilken användaren kan skicka en rekommendation för titeln Standard: protected/recommend
AddThis: ordningsföljd Välj i vilken ordning de olika sociala tjänsterna ska visas.
Organisation Välj organisation för att begränsa sökresultatet till denna organisation
Bli först med att recensera denna titel Visar texten Bli först med att recensera denna titel i recensionsfältet när det ännu inte finns någon recension.

Standard: falskt

Välj AddThis-tjänster som ska visas Välj vilka AddThis-tjänster som ska visas från Facebook like, Facebook, Twitter, LinkedIn, Gmail och Compact toolbox.
Välj Facebook gilla-funktion Välj att visa Facebook (gilla) eller Rekommendera i anslutning till artikeln. Standard: inget val
Välj layoutalternativ Facebook-gilla Hur antalet Facebook-gilla ska visas. Standard: inget val
Cacha i antal sekunder Hur lång tid (i sekunder) innehållet cachas i portleten
Det tar då upp till denna tid innan ändringar i innehållet blir synliga, detta för att förbättra prestandan.
Standard: 0 s
Fuzzy-sökning

Välj vilka fält som ska visas i en fuzzy-sökning.

Fälten måste vara samma i följande portletar: Katalogpost, Sökfasetter, Träfflista, Träfflista, Nyckelord: moln.
Standard: alla fält Se även: Fuzzy search: Värde
Fuzzy-sökning: Värde (0,0 - 1,0)

Värde för fuzzy search-faktor, mellan 0 och 1. Ju högre värdet är, desto mer bör sökresultatet likna den ursprungliga söksträngen.

Fälten måste vara samma i följande portletar: Katalogpost, Sökfasetter, Träfflista, Träfflista, Nyckelord: moln.
Standard: 0,5
Grupperade resultat: Grupperingsfält Välj vad som ska grupperas i sökresultaten.

Upphovsperson innebär att alla poster med samma titel och upphovsperson i sökresultaten samt över/underordnad grupperas.

Grupperade resultat:Huvudpost/delpost innebär att detta bara grupperas om det finns en huvudpost med delposter.

Grupperade resultat: Sorteringsfält Välj sorteringsalternativen för gruppresultat för användaren att välja bland

Standard: alla fält

Grupperade resultat: Sorteringsordning inom lista Standardinställd sorteringsordning för fälten
Gruppering: max. antal grupperade titlar Maximalt antal poster i en grupp, t.ex. om alla medier för en titel grupperas Standard: 100
Nyckelord: Visa max antal

Max. antal taggar att visa i ett taggmoln

Standard: 10
Max. antal titlar som kan skickas i ett mejl Max. antal titlar som kan skickas i ett mejl. Standard: 50
Antal sidor för bläddring Antal länkar till sidor för att visa om det finns mer än en sida Standard: 5
Antal titlar per sida Antal titlar som ska visas per sida. Maximalt: 21
Standard: 10
Sidalternativ: Tillåt uppdatering av betyg Välj om användaren ska kunna uppdatera betyget för en titel.

Standard: sant

Sidalternativ: Aktivera asynkron hämtning av omslag Används inte
Sidalternativ: Tillhandahåll Ankare för information om bestånd från Tillgänglighetsstatus i knapp-panel Innehåller en länk från Tillgänglighetsstatus bredvid katalogpostens text som leder till information om bestånd längre ned på samma sida.

Standard: sant

Sidalternativ: Mervärden: Visa

Välj vilka mervärden som ska visas: Tillgänglighet, Omslag, Betyg, Recensioner, Taggar, Grupperade resultat.

Mängden mervärden som visas påverkar prestandan hos Arena. Överväg därför vilka värden du vill visa.
Standard: Omslag
Sidalternativ: Visa biblioteksfält* Definiera vilka av fälten från biblioteksposter som ska visas. Standard: Upphovsperson, Typ, Beskrivning, Utgåva, Extern länk, Språk, Medietyp, Medietypsikon, Anmärkningar, Ingår i, Utgivningsår, Förlag, Resurstyp, Hylla, Titel
Sidalternativ: Katalogposter: Visa panelknappar*

Definiera vilka panelknappar som ska visas för varje titel från bibliotekssystemet.

Standard: alla komponenter

Sidalternativ: Visa typ av post Välj att visa om posten är av typen arkiv, museum eller bibliotek – endast relevant om det finns poster från mer än en enhet.

Standard: falskt

Sidalternativ: Visa sökning och antal träffar   Ändra inte denna inställning (sant)
Sidalternativ: Titlar kan väljas med kryssruta Används inte
Föredraget språk Välj föredraget språk; det språk som visas först.

Standard: blank

Föredragen medietyp Välj vilken medietyp som ska visas i listan över poster (om denna medietyp är tillgänglig). Eventuella övriga medietyper grupperas.
Tillhandahåll anpassade alternativ för Facebook-gilla Bredd på Facebook-gilla-länken Standard: fb:like:width=”330px”
Antal träffar i RSS Max. antal titlar i ett RSS-flöde Standard: 20
RSS: Visa RSS-knapp Visar RSS-knappen.

Standard: sant

Poster: Museiposter: visa panelknappar *

Definiera vilka panelknappar som ska visas för varje museititel

Standard: alla komponenter

Poster: Visa arkivfält* Definiera vilka av fälten från arkivposter som ska visas

Standard: Upphovsperson, Typ, Beskrivning, Utgåva, Extern länk, Språk, Medietyp, Anmärkningar, Ingår i, Utgivningsår, Förlag, Resurstyp, Hylla, Titel

Poster: Arkivposter: visa panelknappar* Definiera vilka panelknappar som ska visas för varje arkivtitel

Standard: alla komponenter

Poster: Visa museifält* Definiera vilka av fälten från museiposter som ska visas

Standard: Upphovsperson, Typ, Beskrivning, Utgåva, Extern länk, Språk, Medietyp, Anmärkningar, Ingår i, Utgivningsår, Förlag, Resurstyp, Hylla, Titel

Reservera: Extra hjälptext på regionala reservationer Text att visa på en regional reservation (reservationer utanför eget område).
Reservera: Tillåt regional reservation Används inte

Reservera: Standardperiod (dagar) som en reservation ska vara aktiv Ställer in Giltig till baserat på Giltig från (aktuellt datum). Hanteras av backend för aktiva reservationer. Standard: 730
Reservera: Tillåt reservationer med ett klick Välj om en reservation ska kunna göras bara genom att klicka på reservationsknappen, utan att begära att användaren väljer ett hämtställe eller en intresseperiod. Efter det ändras reservationen under Mina reservationer

.

Standard: falskt
Reservera: Visa ”Välj hämtställe” Visar texten Välj hämtställe i rullgardinslisten, i stället för att ha ett förinställt hämtställe. Om värdet ställs in på ”sant” visas inte förvalt hämtställe direkt. Se även inställningen Reservera: Visa enheter i alfabetisk ordning.
Standard: falskt
Reservera: Visa knappen ”Avbryt reservation” Låter användaren stänga reservationsfönstret.

Standard: sant

Reservera: Visa Organisation när en reservation görs Visar även val av organisation (i stället för att bara visa val av enhet) där användaren bör göra reservationen. Om val av organisation inte visas kommer alla enheter från alla organisationer att listas i rullgardinsmenyn för enheter.
Standard: sant
Reservera: Visa enheterna alfabetiskt Visar hämtställena i alfabetisk ordning. Detta måste vara ”falskt” om du vill använda förvalt hämtställe. Se inställningen Reservera: Visa ”Välj hämtställe”.
Standard: sant
Reservera: Reservation: Visa ”Giltig från” Visar från vilket datum reservationen är aktiv. Standard: sant
Reservera: Visa reservationsavgifter Visar avgifterna för en reservation. Denna funktion måste aktiveras i Admin: InstallationsdetaljerOrganisationsnivå; kontakta Axiell för hjälp.
Standard: falskt
Reservera: Reservation: Visa ”Giltig till” Visar reservationens slutdatum Standard: sant
Reservera: Sortera Organisation i alfabetisk ordning Listar organisationerna i alfabetisk ordning. Standard: sant
Recensioner: Auktorisering krävs Välj om en recension måste godkännas innan den publiceras. Standard: sant
Recensioner: Max. inledande längd på recension Max. antal tecken i en recension att visa under titeln. Hela recensionen visas om man klickar på Visa mer.
Standard: 100
Recensioner: Visa texten ”Bli den förste som recenserar denna post”

Visar Recensioner: visa "Bli först med att recensera denna titel" under titeln när det finns en recension men inget svar på recensionen.

Standard: falskt

Sparade sökningar: Visa kryssruta ”Meddela mig om nya titlar” Visar kryssrutan Meddela mig om nya titlar, som användaren kan kryssa i för att få meddelanden om ändringar i listan. Standard: sant
Sparade sökningar: Visa länken ”Spara sökning” Visar ikonen Spara sökningen så att användaren kan spara sökningen. Standard: sant
Sökvillkor Välj om det ska visas ett villkor för listan: Sökfråga, Katalogpost, Artikel, Låntagarinloggning, Användarinloggning, Liferays administratörsinloggning
Hjälp-länk: visa

Standard: falskt

Element på sidan Välj vilka knappar som ska visas i panelen.

Standard: alla fält

Visa träffar Visar texten Träffar plus antalet poster som hittades i minneslistan. Standard: sant
Sortering: Standardfält för sortering Välj fält att sortera efter som standard. Standard: Relevans
Tillgängliga sorteringsfält Välj vilka fält som ska visas, dvs. användarens alternativ för att sortera titlarna i träffarna. Standard: Upphovsperson, Utgivningsår, Relevans, Titel
Sortering: Ordning för fälten i visningen Välj i vilken ordning fälten ovan ska visas.
Sortera: Favoritmedietyp: prioriteringsfaktor Värde som anger hur den valda medietypfavoriten ska prioriteras. Standard: 1
Sortera: Föredragen enhet prioriteringsfaktor Värde som anger hur den valda föredragna enheten ska prioriteras. Standard: 1
Sortera: Föredraget språk prioriteringsvärde Värde som anger hur det valda föredragna språket ska prioriteras. Standard: 1
Sortera: Publiceringsdatum prioriteringsfaktor Värde som anger hur nya titlar ska prioriteras. Standard: 0
Sortera: Sorteringsordning Fallande eller stigande som standard för sortering. Standard: fallande
Url: Öppna länkar i Hur länkar ska öppnas. Standard: samma fönster
Nyhetsservice: koppla till bibliotekssystemet   Används endast för RNIB.
Användartaggar: Största teckenstorlek

Teckenstorlek för taggar med flest träffar

Standard: 7
Användartaggar: Minsta teckenstorlek

Teckenstorlek för taggar med minst antal träffar

Standard: 1
Var AddThis-tjänsten ska visas Placering för AddThis-tjänsten

Se även: Prioritera favoritmedietyp/enhet/språk och utgivningsdatum