Minneslista

I denna portlet finns en minneslista som innehåller titlar samlade av en användare, med följande skillnader beroende på om användaren är inloggad i Arena eller inte:

• Inte inloggad: Denna tillfälliga minneslista är bara tillgänglig under den aktuella Arena-sessionen.
  • Inloggad (som gäst eller som Arena-användare med användarnamn och lösenord): Denna beständiga minneslista är kopplad till användarkontot. Nya titlar läggs till i listan när de väljs.

Om en användare först lägger till titlar i en tillfällig lista och sedan loggar in sparas titlarna i den beständiga minneslistan.

Användargränssnitt

Titlar i minneslistan samlas genom att klicka på knappen Lägg till i minneslistan bredvid en titel i träfflistan eller katalogposten.

I standardinstallationen kan minneslistan nås från fliken Min minneslista. När minneslistan öppnas visas titlarna där i en träfflista. Användaren kan välja en eller flera titlar från listan (kryssa i rutan bredvid posten) och sedan välja något av följande från verktygsfältet:

• Skicka markerade titlar med e-post.
  • Skriv ut markerade titlar. Här visas en utskriftsformaterad lista och ett utskriftsfönster öppnas.
  • Ladda ner markerade titlar. Här visas en öppen fildialog där användaren kan välja var filen ska sparas.
  • Ta bort från listan.
  • Reservera markerade titlar. Denna åtgärd öppnar reservationspanelen.

Verktygsfältet har även sökfunktioner.

Konfiguration

Inställning Beskrivning Kommentar
Bli först med att recensera denna titel

Visar texten Bli först med att recensera denna titel i recensionsfältet när det ännu inte finns någon recension.

Standard: falskt

URL till katalogpostsidan Sidan där resultatet visas om du klickar på posten Standard: results
URL till beståndet

Sidan med information om beståndet.

Standard: #holdings
Nyckelord: Visa max antal

Max. antal taggar att visa i ett taggmoln

Standard: 10
Max. antal titlar som kan skickas i ett mejl Max. antal titlar som kan skickas i ett mejl. Standard: 50
Antal sidor för bläddring Antal länkar till sidor för att visa om det finns mer än en sida Standard: 5
Antal titlar per sida Antal titlar som ska visas per sida. Standard: 10
Sidalternativ: Tillåt uppdatering av betyg Välj om användaren ska kunna uppdatera betyget för en titel.

Standard: sant

Sidalternativ: Aktivera asynkron hämtning av omslag

Används inte

Sidalternativ: Tillhandahåll Ankare för information om bestånd från Tillgänglighetsstatus i knapp-panel Innehåller en länk från Tillgänglighetsstatus bredvid katalogpostens text som leder till information om bestånd längre ned på samma sida.

Standard: sant

Sidalternativ: Visa biblioteksfält* Definiera vilka av fälten från biblioteksposter som ska visas. Standard: Upphovsperson, Typ, Beskrivning, Utgåva, Extern länk, Språk, Medietyp, Medietypsikon, Anmärkningar, Ingår i, Utgivningsår, Förlag, Resurstyp, Hylla, Titel
Sidalternativ: Visa typ av post Välj att visa om posten är av typen arkiv, museum eller bibliotek – endast relevant om det finns poster från mer än en enhet.

Standard: falskt

Sidalternativ: Visa sökfråga och antal träffar Välj att visa sökfrågan och antalet träffar ovanför listan med poster i sökresultatet

Standard: sant

Sidalternativ: Titlar kan väljas med kryssruta Används inte
Antal träffar i RSS Antal titlar att visa i en träfflista från RSS-flödet. Standard: 20
Visa RSS-knapp Visar RSS-knappen.

Standard: sant

Poster: Visa arkivfält* Definiera vilka av fälten från arkivposter som ska visas Standard: Upphovsperson, Typ, Beskrivning, Utgåva, Extern länk, Språk, Medietyp, Anmärkningar, Ingår i, Utgivningsår, Förlag, Resurstyp, Hylla, Titel
Poster: Visa museifält* Definiera vilka av fälten från museiposter som ska visas

Standard: Upphovsperson, Typ, Beskrivning, Utgåva, Extern länk, Språk, Medietyp, Anmärkningar, Ingår i, Utgivningsår, Förlag, Resurstyp, Hylla, Titel

Reservera: Extra hjälptext på regionala reservationer Text att visa på en regional reservation (reservationer utanför eget område).

Reservera: Tillåt regional reservation Används inte
Reservera: Standardperiod (dagar) som en reservation ska vara aktiv Ställer in Giltig till baserat på Giltig från (aktuellt datum). Hanteras av backend för aktiva reservationer. Standard: 730
Reservera: Visa ”Välj hämtställe” Visar texten Välj hämtställe i rullgardinslisten, i stället för att ha ett förinställt hämtställe. Om värdet ställs in på ”sant” visas inte förvalt hämtställe direkt. Se även inställningen Reservera: Visa enheter i alfabetisk ordning.Standard: falskt
Reservera: Visa Organisation när en reservation görs Visar även val av organisation (i stället för att bara visa val av enhet) där användaren bör göra reservationen.

Om val av organisation inte visas kommer alla enheter från alla organisationer att listas i rullgardinsmenyn för enheter.Standard: sant

Reservera: Visa enheterna alfabetiskt Välj att visa hämtställena i alfabetisk ordning (standard: sant). Anmärkning: Detta måste vara ”falskt” om du vill använda förvalt hämtställe. Se inställningen Reservera: Visa ”Välj hämtställe” Standard: sant
Reservera: Reservation: Visa ”Giltig från” Visar från vilket datum reservationen är aktiv.

Standard: sant

Reservera: Visa reservationsavgifter Visar avgifterna för en reservation.

Denna funktion måste aktiveras i Admin: InstallationsdetaljerOrganisationsnivå. Kontakta Axiell för att göra ändringen.

Standard: falskt

Reservera: Reservation: Visa ”Giltig till” Visar vilket datum reservationen upphör

Standard: sant

Reservera: Sortera Organisation i alfabetisk ordning Listar organisationerna i alfabetisk ordning.

Standard: sant

Recensioner: Auktorisering krävs Välj om en recension måste godkännas innan den publiceras.

Standard: sant

Recensioner: Max. inledande längd på recension Max. antal tecken i en recension att visa under titeln. Hela recensionen visas om man klickar på Visa mer. Standard: 100
Recensioner: Visa texten ”Bli den förste som recenserar denna post”

Visar Recensioner: visa "Bli först med att recensera denna titel" under titeln när det finns en recension men inget svar på recensionen.

Standard: falskt

Hjälp-länk: visa   Standard: falskt
Arkivposter: element på sidan* Definiera vilka av fälten från arkivposter som ska visas Standard: Titel, Omslagsbild
Visa panelknappar Välj vilka knappar som ska visas i panelen.

Standard: alla fält

Mervärden: visa

Välj vilka mervärden som ska visas: Tillgänglighet, Omslag, Betyg, Recensioner, Taggar.

Standard: alla typer
Biblioteksposter: Element på sidan* Definiera vilka av fälten från biblioteksposter som ska visas. Standard: Titel, Omslagsbild
Museiposter: element på sidan* Definiera vilka av fälten från museiposter som ska visas Standard: Titel, Omslagsbild
Reservation: visa länk Välj om det ska gå att reservera titeln från minneslistan

Standard: sant

Visa träffar Visar texten Träffar plus antalet poster som hittades i minneslistan.

Standard: sant

Sortera: Favoritmedietyp: prioriteringsfaktor

Värde som anger hur den valda medietypfavoriten ska prioriteras. Standard: 1
Sortera: Föredragen enhet prioriteringsfaktor Värde som anger hur den valda föredragna enheten ska prioriteras. Värdet ställs in i portleten Admin: Installationsuppgifter.
Standard: 1
Sortera: Föredraget språk prioriteringsvärde Värde som anger hur det valda föredragna språket ska prioriteras. Standard: 1
Sortera: Publiceringsdatum prioriteringsfaktor Värde som anger hur nya titlar ska prioriteras. Standard: 0
URL till detaljsidan för katalogposten Sidan där titelinformationen visas. Standard: results
Url: Öppna länkar i Hur länkar ska öppnas. Standard: samma fönster
Url: Sida för att rekommendera post Sidan från vilken användaren kan skicka en rekommendation för titeln. Standard: protected/recommend
Användartaggar: Största teckenstorlek

Teckenstorlek för taggar med flest träffar

Standard: 7
Användartaggar: Minsta teckenstorlek

Teckenstorlek för taggar med minst antal träffar

Standard: 1

* Om du konfigurerar inställningarna för ett bibliotek kan du ignorera inställningarna för museum och arkiv – och vice versa.

Se även: Prioritera favoritmedietyp/enhet/språk och utgivningsdatum