Biblioteksspecifik information

Ibland vill man visa specifik information om de olika biblioteken, t ex om öppettider, evenemang som sker på ett visst bibliotek, eller tjänster som erbjuds bara där.

Kategorier

Den biblioteksspecifika informationen filtreras med hjälp av kategorier. En kombination av kategorier för bibliotekens namn samt kategorier för artiklar gör att informationen visas.

1. Kontrollera att biblioteken finns inlagda som valbara kategorier under Platser (dessa platser används även för evenemang). Om inte, börja med att lägga till dem.

2. Lägg till två kategorier under Artikelkategorier, exempelvis Nyheter – bibliotek och Så funkar det – bibliotek.

Skapa innehåll

Nyhetsartikel med biblioteksspecifik information

1. Välj Innehåll/Artiklar i menyn till vänster.

2. Klicka på plustecknet nere till höger på skärmen.

3. Välj strukturen Artikel.

4. Skapa artikeln med titel, ingress, bild och så vidare.

5. Se till att artikeln har rätt kategorier kopplade. För nyhetsartiklar, välj Nyheter – bibliotek under Artikelkategorier. Välj aktuellt bibliotek under kategorin Platser.

6. Se till att artikeln har rätt visningssida.

Se även: Nyhetsartiklar

Så funkar det-artikel med biblioteksspecifik information

1. Välj Innehåll/Artiklar i menyn till vänster.

2. Klicka på plustecknet nere till höger på skärmen.

3. Välj strukturen Så funkar det.

4. Skapa artikeln med titel, ingress, bild och så vidare.

5. Se till att artikeln har rätt kategorier kopplade. För Så funkar det-artiklar, välj “Så funkar det – bibliotek” under Artikelkategorier. Välj aktuellt bibliotek under kategorin Platser.

6. Se till att artikeln har rätt visningssida.

Se även: Så funkar det-artiklar

Filialartiklar

Se till att filialinformationen märks upp med rätt bibliotek under kategorin Platser. När rätt bibliotek är kopplat till artikeln kommer nyhetsartiklarna och Så funkar det-artiklarna att visas när man klickar på biblioteket för att få veta mer.

Se även: Filialartiklar

Biblioteksspecifika evenemang

1. Välj Innehåll/Administration av evenemang och skapa ett nytt evenemang med rätt plats för biblioteket.

2. Lägg till portleten Evenemang på sidan /Filial.

Se även: Skapa ett evenemang