Evenemang

Från och med Arena 4.1 kan evenemang administreras helt och hållet i Arena med hjälp av en tilläggstjänst. Kontakta Axiell om du vill ha mer information om modulen Administration av evenemang.

Du måste logga in på Liferay för att kunna konfigurera evenemang.

Anmärkning:
Flerspråksfunktionalitet stöds för tillfället inte i evenemang.

Ett evenemang kan ha följande status:

Status Beskrivning
Utkast Detta evenemang har sparats som ett utkast.
Planerat Evenemanget har skapats utan någon publiceringstid, eller så har publiceringstiden ännu inte uppnåtts.
Publicerat Publiceringstiden för evenemanget har , och informationen om evenemanget syns på bibliotekets sajt.
Avslutat Datum och tid för evenemanget har passerat.
Inställt Detta evenemang har ställts in.

Publicerade och inställda evenemang visas för låntagare på bibiliotekets sajt med hjälp av portleten Evenemang. Låntagare kan registrera evenemang online, om du har konfigurerat evenemangen så. Låntagare kan även lägga till evenemang till sina kalendrar genom att klicka på evenemangsbeskrivningen, samt dela evenemang via e-post och sociala medier.

Förutsättningar för evenemang

Du administrerar evenemang under Innehåll/Administration av evenemang som du hittar i menyn på vänster sida.

För att kunna administrera evenemang i Arena, behövs följande:

• Ett kund-ID för evenemangsmodulen
  • Ett ordliste-ID för platser för evenemang
  • Ett ordliste-ID för målgrupper för evenemang

Du hittar dessa inställningar genom att välja Konfiguration i kontextmenyn högst upp i modulen Administration av evenemang .

Ett kund-ID för evenemangstjänsten tillhandahålls av Axiell.

Du lägger ordliste-ID:na för platser och målgrupper efter att du har skapat dessa ordlistor.

Skapa platser och rum för evenemang

Du behöver en ordlista för platser för att kunna välja platser när du skapar evenemang. Varje evenemangsplats representeras av en kategori i ordlistan, och varje plats kan innehålla ett eller flera rum som representeras av underkategorier.

1. Välj Innehåll och Kategorier i menyn på vänster sida.
  2. Klicka på plustecknet i det nedre högra hörnet för att lägga till en ordlista.
  3. Skriv in ett namn, till exempel Mina evenemangsplatser och klicka på Spara.
  4. I kontextmenyn för ordlistan som du precis skapat väljer du Lägg till kategori.
  5. Skriv in ett namn, till exempel Första våningen och klicka på Spara.
  6. Lägg till resten av platserna som kategorier till din ordlista.
  7. På motsvarande sätt kan du lägga till rum, genom att välja Lägg till underkategori för respektive plats.

Skapa målgrupper för evenemang

Du behöver en ordlista för målgrupper för att kunna välja målgrupper när du skapar evenemang. Varje evenemangsmålgrupp representeras av en kategori i ordlistan.

1. Välj Innehåll och Kategorier i menyn på vänster sida.

2. Klicka på plustecknet i det nedre högra hörnet för att lägga till en ordlista.

3. Skriv in ett namn, till exempel Mina evenemangsmålgrupper, och klicka på Spara.

4. I kontextmenyn för ordlistan som du precis skapat väljer du Lägg till kategori.

5. Skriv in ett namn, till exempel Barn, och klicka på Spara.

6. Lägg till resten av målgrupperna som kategorier till din ordlista.

Lägga till ID:n för platser och målgrupper i evenemangsmodulen

1. När du har skapat ordlistorna, välj en ordlista och leta upp ID:t (ett 6-siffrigt nummer) för ordlistan som du ser i slutet av sökvägen i webbläsaren.
  2. Kopiera ID:t.
  3. Klicka på kontextmenyn högst upp i modulen Administration av evenemang och välj Konfiguration.
  4. Klistra in ID:t för platser resp. målgrupper.
  5. Klicka på Spara.

Nu kommer platserna och målgrupperna att finnas tillgängliga när du skapar ett evenemang.