Avtal för låntagare

Funktionalitet för avtal finns endast för Arena-webbplatser med Arena Nova.

När en låntagare loggar in i Arena kontrollerar systemet om låntagaren måste skriva under avtalet Allmänna villkor. Underskrift kan krävas under någon av följande förutsättningar:

• Låntagaren har själv registrerat sig och har inte skrivit under avtalet ännu.

• Alla låntagare måste skriva under ett avtal som följd av en organisationsinställning i Quria.

• Låntagaren har övergått till en ny åldersgrupp och detta medför att ett nytt avtal måste skrivas under.

Om underskrift krävs kommer låntagaren endast få tillgång till begränsad funktionalitet i Arena tills avtalet är underskrivet. Låntagaren kan antingen skriva under digitalt i Arena, under förutsättning att denna möjlighet har aktiverats, eller besöka biblioteket och skriva under manuellt.

De flesta inställningar angående avtal görs i backend-systemet (för närvarande finns stöd endast i Quria).

Se även: Qurias online-hjälp

Användargränssnitt

När en låntagare loggar in i Arena och underskrift av avtal krävs, visas en banderoll med en länk till avtalet högst uppe på skärmen. Fliken Mina avtal under Mina sidor öppnas när låntagaren klickar på länken. Avtalet och dess inledande text hämtas från Quria.

När avtalet är underskrivet listas det tillsammans med andra underskrivna avtal under Mina avtal och alla avtal kan öppnas som pdf-fil.

Inställningar

Följande tredjepartsleverantörer för autentisering stöds för närvarande för digitala underskrifter i Arena:

• BankID (svenska installationer)